Moottoripyörän ja mopon renkaat

Renkaat moottoripyörään

Rengasmarket Konalasta saat autonrenkaiden lisäksi renkaat myös moottoripyörääsi! Kuten autoilussakin, ovat myös moottoripyörän renkaat tärkeä osa ajoturvallisuutta. Renkaat ovat moottoripyörän ainoa tien pintaa koskeva osa, joten niiden laatuun ja kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota. Huonokuntoiset renkaat pidentävät jarrutusmatkaa ja heikentävät ajomukavuutta. Suomessa ajettaessa moottoripyörään on oltava sekä kesä- että talvirenkaat, sillä kesärenkaiden pito ei ole riittävä kylmillä ja jäisillä teillä. Talvirenkaat on oltava moottoripyörässä vähintään joulu-, tammi- ja helmikuun ajan.

Moottoripyörän renkaita on kahdenlaisia: sportti- ja touring-renkaita. Touring-renkaat kuluvat hitaammin, koska ne tehdään kovasta kumista toisin kuin pehmeäkumiset sportti-renkaat. Myös etu- ja takarenkaiden välillä on kulumiseroja - siinä ajassa, missä etupyörä vaihdetaan kerran, on takapyörä vaihdettu jo kahdesti.

Voit tuoda moottoripyöräsi Rengasmarket Konalan henkilökunnan luo renkaidenvaihtoon, tai kysyä apua mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Autamme mielellämme sopivan rengastyypin valinnassa ja muissa moottoripyöriin liittyvissä kysymyksissä.

Mopon renkaat

Moottoripyörien tavoin skoottereiden tärkein osa ovat renkaat. Skootterin runko on pieni ja kevyt, eikä suojaa ajajaa liikenneonnettomuuden sattuessa. Siksi renkaat ovat ensisijaisen tärkeät vaaratilanteiden välttämiseksi. Skootterien ja mopojen renkaissa on oltava riittävä pito, jottei ajoneuvo käyttäydy odottamattomasti tiellä erilaisissa olosuhteissa. Erityisesti kostea tie on hyvin riskialtis tiukoissakin mutkissa kevyesti kääntyville mopoille ja skoottereille.

Rengasmarket Konalan henkilökunta opastaa sinua mielellään sopivien mopon ja skootterin renkaiden hankinnassa ja voi hoitaa myös asennustyöt puolestasi.

Puhelinjärjestelmämme ei valitettavasti toimi tällä hetkellä, olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä sähköpostitse. Vikaa korjataan parhaillaan ja pyrimme saamaan järjestelmän kuntoon mahdollisimman pian.